tisdag 24 juni 2014

Återbesök

I dag var jag till ortopeden (tack M för skjuts sällskap och stöd). Det var ett riktigt bra besök :-) Fick träffa ryggteamets specialist sjukgymnast. Hon gick igenom hur operationen gått till, alltså hur läkaren hade gjort själva ingreppet och det var väl ingen vacker historia precis. Det var inget som jag ville veta före op men nu kändes det ok att få veta. Förstår ju att man känner sig mörbultad och kommer så att göra ett tag till. Han har grävt fint och djupt i ryggen.... Jag fick mkt större förståelse och inblick så nu kan jag relatera till min smärta och ländrygg mer.
Fick ok på att promenera längre och fick nya, lite mer avancerade övningar att göra hemma. Vilket jag längtat efter. På em gick jag 3 km på 37 min. Kändes bra. Att jag för ett år sedan sprang 5 km på 26 min är inget jag kan fundera på längre. Bara att sätta nya mål och acceptera förändringen.
Längre stunder i bilen ska jag inte heller sitta, det är en obekväm ställning för min opererade rygg. Fick väl en smärre chock när hon berättade att helt läkt är det inte fören om några år. I januari 2015 kan man på magnetkamera se att det börjat läkt... Tuffa tider. Inte konstigt att man blir sjukskriven 4 månader. Tålamod är min bästa vän dessa tider.
El akupunktur fick jag börja med, vilket hon rekommenderade eftersom jag har sån smärta nattetid. Kunde ju sluta med morfin tack vare nålarna sist så det borde gå nu igen! Ska ringa min sjukgymnast i morgon. Hon kände och tryckte runt omkring ärret och musklerna på vänstersida är spända. Det gjorde fruktansvärt ont och ju närmare bäckenbenet hon tryckte till ju ondare gjorde det. Har förstått nu att det är på 3 ställen jag ska läka ihop på, båda sidorna om sista kotan och där han tog ben. Mörbultad är bara förnamnet men jag är på väg. 6 veckor sedan op. Lång och långsam rehab.